31 januari 2010

Tossigt till dottern


Små tossor i Navia till dottern. Mönster inköpt på nätet. Visst blev de söta, men jag tänker inte rekommendera det här mönstret till nybörjare i alla fall. Ett antal justeringar behövdes för att få det bra.


Tavlan i bakgrunden har jag förresten vunnit.

Kalahari III eller "Jodå, det händer något"


Som synes blir det i alla fall lite sytt...

23 januari 2010

ATC - Artist Trading Card


Jag blev inbjuden att delta i en ATC-exchange. ATC står för Artist Trading Card. Korten får vara i vilken teknik man vill, 2,5 x 3,5 tum stora och de får absolut inte säljas, bara ges bort eller bytas bort. Bakpå skriver man namn, årtal och mailadress.

Temat den här gången är "Love". Jag skickar iväg två, får två andra lagom till Alla hjärtans dag. Jag gjorde fyra, så nu ska jag välja de två som ska iväg till England för utbytet. Och bestämma vilka som ska få de andra två!

Strumpor till storasyster


Mönster: Kristinasockor från Ulrika på Stickamera.

Garnet är en ull/akrylblandning, handfärgat, som jag vann hos Eva.

22 januari 2010

Läst: Upptäkten av currywursten

Jag brukar försöka läsa böcker på originalspråket, när så är möjligt. Men tyska kan jag inte. Så jag får vara glad för, att en så härlig bok som Upptäckten av currywursten av Uwe Timm finns översatt till svenska.

Jag njöt rätt igenom av läsningen. Inte minst när huvudpersonen ska berätta sin historia, och hon samtidigt stickar. Tappar bort sig i stickning och berättelse, och räknar sig rätt igen. Större delen av handlingen tilldrar sig under slutskedet av andra världskriget och tiden efter Tysklands kapitulation. Men det är också en kärlekshistoria av stora mått.

LÄS!

19 januari 2010

Doggie in the Basket


... mitt bland mina tyglappar ....

Årets första


Ett par handledsvärmare från Knitty, Queen City. Mönstret syns inte lika bra i min version, tyvärr. Jag använde Drops Alpaca, och det är nog inte tillräckligt "distinkt" för det här mönstret.

14 januari 2010

Läst: The Little Stranger

Sarah Water's The Little Stranger var nominerad till Bookerpriset förra året. Det kan jag förstå. Välskriven, jag kunde se miljöerna och människorna framför mig. Oväntade händelser, det är ett slags spökhistoria, men inte riktigt som vanligt. Inte helt väntad upplösning, det satte en liten extra knorr på alltihop.

Rekommenderas, kort och gott. Den finns inte på svenska än, men eftersom hennes tidigare böcker har översatts, så kommer säkert den här också i översättning.

5 januari 2010

Läst: The Year of the Flood

En av mina favoritförfattare är Margaret Atwood. Hennes senaste heter The Year of the Flood och tilldrar sig i en inte trolig framtid. Eller inte otrolig. Det är en dystopi, men som vanligt när hon skriver blir det levande, spännande och engagerande. Rekommenderas!

Och ska man ändå läsa den, så passa på att läsa Oryx and Crake också (finns på svenska). Samma tid, samma miljöer, delvis samma personer. Den kom för ett par år sedan, men det är absolut inget måste att läsa den först. Jag ska nog läsa om den. Hm, vem var det nu som lånade den....

1 januari 2010

Victorian Lace

År 2009:s sista projekt blev en liten schal från Victorian Lace Today, Spiderweb Shawl, i den minsta versionen, lagom att täcka axlarna med.

Garnet är från ViKanGarn, handfärgat entrådigt ullgarn. Jag köpte det hos Fröken Garn i Malmö. Pärlorna hittade jag hos Syzzla i Södra Sandby.